Om årets prisuddeling

Vinderne af Pingprisen kåres den 27. maj, hvor årets bedste danske og internationale tegneserie-udgivelser fejres med et festligt prisshow i Kulturhuset Islands Brygge. Anders Lund Madsen fungerer atter som vært, mens DJ Noise og freestyle-rapperen Fresco bidrager til underholdningen.

I et år hvor tegneserier i stigende grad danner forlæg for filmmanuskripter, og hvor en tegneserie for første gang er blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, kan arrangørerne af Pingprisen nu løfte sløret for de tegneserieudgivelser, der er nomineret til årets syv priser. Vinderne kåres af en håndplukket jury bestående af tegnere, billedkunstnere, forfattere, journalister og redaktører far det danske tegneseriemiljø. Navnene på medlemmerne af juryen kan findes længere nede.

Til prisshowet vil Anders Lund Madsen endnu en gang styre løjerne med en kærlig og fast hånd. I pausen kan man se frem til et audiovisuelt show udarbejdet til lejligheden af en af Danmarks dygtigste dj’s nogensinde, DJ Noize, mens tegneserieekspert og freestylerapper Fresco vil rappe om de nominerede udgivelser. Der er således lagt op til en værdig hyldest af den kunstform, som tegneserien er.

Pingprisen 2023 plakat
Årets plakat af Mathilde Digmann