Olivier Schrauwen: Sunday 5-7 (Colorama)

Nomineret i kategorien: bedste internationale tegneserie

Så fjollet og dog så gravalvorlig

Konceptet er simpelt: Olivier Schrauwens tegneserieprojekt Sunday handler bare om hans fætter Thibaults vågne timer den navnkundige søndag, dagen før hans fødselsdag.

Slavisk og minutiøst har vi som læsere af de fire forrige kapitler fulgt Thibaults bevidsthedsstrøm og gøren og laden fra kl. 8.15 til 14. Med Sunday 5-6-7-X drejer det sig nu om de sidste 10 timer af dagen. Dovenkroppen Thibault har spildt de første 6 timer af dagen med at drikke sig fuld, have James Brown på hjernen og grue over et varslet besøg af sin fulderik af en fætter Rik. Egentlig skulle Thibault have arbejdet. 

Tegne- og fortællestilen er skødesløs og dog enormt detaljeorienteret. I modsætning til det skælmske fokus på gentagelser og tidens gang i de første kapitler er Sunday 5-6-7-X mere ængstelig og nedslået – men fortsat hysterisk morsomme. 

Mens Thibault forsøger at isolere sig fra sin omverden, kaster bogen sig ud i en svimlende leg med typografi, sidestillinger og religiøs symbolik, der bliver så langhåret, at man som læser ser sammenhænge over det hele og ikke længere kan skelne mellem det fjollede og det gravalvorlige. Det er virkelig, virkelig fedt.

ping vignette