Jillian Tamaki og Mariko Tamaki: Roaming (Drawn & Quarterly)

Nomineret i kategorien: bedste internationale tegneserie

Livet i al sin komplicerede enkelhed

To barndomsveninder har sat hinanden stævne til et længe ventet gensyn i New York. Men den ene har en studiekammerat med, og hun ændrer turens sociale ligning fuldstændig. Roaming er en indfølt skildring af tre meget forskellige unge kvinder, som gradvist finder nye sider af sig selv – og opdager nye sider af hinanden.

Den canadiske kusineduo Mariko og Jillian Tamaki er hver især højt respekterede kapaciteter med alt fra Supergirl-manuskripter til New Yorker-illustrationer på samvittigheden. Men de er allerbedst sammen, som i Den her sommer og nu Roaming. Marikos præcist observerede dialog og virkelighedsnære fortælling komplementerer perfekt Jillians virtuose figurtegning og miljøskildringer: New York har sjældent været mere New York end på Roamings myldrende sider, hvor de tre veninder betages og forføres af storbyen i store, gennemkomponerede opslag. 

Det er en tegneserie, som med sikker hånd placerer læseren lige dér, i tre unge kvinders sko, og følger dem solidarisk gennem livsbegivenheder, som udefra måske ikke syner af det store, men som de vil huske for evigt.

ping vignette