Jeppe Sandholt: Ørn (Fahrenheit)

Nomineret i kategorien: bedste børne/ungdomstegneserie

Slår kloen i de unge læsere

Det er skønt, når en tegneserie behandler børn og unges liv uden at forfalde til klicheer, lette løsninger eller løftede pegefingre. Netop sådan en tegneserie er Jeppe Sandholts Ørn. 

Historien om teenageren Thor, der skjuler en ørneunge på sit værelse, giver en dobbelt coming of age fortælling med mange lag. Hvem vil ikke kunne spejle sig i mange af historierne om at gå fra tween til teen, komme i kontakt med det modsatte køn, have konflikter med søskende og pinlige forældre eller forsøge at skjule hemmeligheder, der i dén alder føles altafgørende? Læg dertil Sandholts fornemmelse for timing, der parret med hans enkle streger, tekst og farvelægning får de mange sider til at flyve forbi. 

Det er en tegneserie, der let og luftigt behandler almengyldige emner uden på noget tidspunkt at forfalde til klicheer eller løftede pegefingre, tværtimod. Ørn tager sine læsere og emner alvorligt og er samtidig sprængfyldt med energi, humør og fortællelyst. Den er let at give sig kast med, men borer kløerne i læseren og slipper ikke igen, før man er færdig.

ping vignette