Thomas Thorhauge, Politiken

Nomineret i kategorien: ÅRETS JOURNALISTISKE TEGNER

Byens ånd og øjeblikkets nærvær fanget 

Thomas Thorhauge skabte med ”Mood” i 120 uger af “Ibyen Weekend”-sektionen i Politiken en ny serie over en de mest klassiske bladtegnermotiver: Byen, stedet og øjeblikket i forening. Med filmskaberen Wim Wenders’ ord handler det om den ånd, som er netop her og om lidt vil være væk, men lige nu intenst genkendes og lever i enhver på dette sted. 

Det hører med til formatet, at den hver gang rammes af sin version af menneskelivets aldrig svigtende absurditet, og for ”Mood”-serien blev det dens lancering netop som byrummet måtte tømmes og alle i stedet rykkede hjem til ensomhed og længelsfulde blikke ud mod det, som havde været. 

Som bladtegnermotiv har det gennem generationer af tegnere handlet om spillet mellem det alt for synlige og det ikke før bemærkede, og denne gang blev serien forstærket af fraværet, når byrummet stod tømt for dets bevægelse, mens den ustoppeligt skød nye strukturer i beton og stål. Øjeblikkets nærvær og forskydninger betyder, at også denne serie vil føje sig til historien. Den forældes aldrig, men bliver kun stærkere, desto længere vi kommer fra det øjeblik, som var.