”Javel, hr. Udenrigsminister” af Christophe Blain og Abel Lanzac

Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK

Tegnet nøgleroman skildrer den franske optakt til Irak-krigen

Dominique de Villepin var udenrigsminister i Frankrig, da det diplomatiske forspil til den anden Irak-krig gik ind i sin afgørende fase. USA ville vælte Saddam og FN skulle med; de Villepin blev en afgørende stemme for fred og forhandling. I sin samtid var han udskældt. I dag er det åbenlyst, at han stod på den rigtige side af historien.

En visionær leder, med andre ord. Men også, bag kulisserne, en helt horribel chef. Det fremgår tydeligt af ”Javel, hr. Udenrigsminister”, en nøgleroman i tegneserieform forfattet af de Villepins daværende taleskriver Abel Lanzac – og blændende fortalt i billeder af Christophe Blain.

Blain tegner udenrigsministeren som en intellektuel rodeotyr, der indtager ministeriets mødelokaler i en hvirvelvind af fartstreger, røgskyer og smækkende døre. Med sin imposante højde, abnormt brede skuldre og enorme hænder skyggebokser han sig gennem passionerede enetaler, ofte lige dele knivskarpe observationer og taktisk tågetale.

”Javel, hr. udenrigsminister” er en blændende cocktail af arbejdspladskomedie, diplomatisk satire, politisk drama og ambivalent helteportræt. 

208 sider, Forlaget Fahrenheit

javel hr. minister forside