”Human Target” af Tom King og Greg Smallwood

Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE

Virtuost eksekveret retro-thriller 

Tom King er den amerikanske mainstreamtegneseries hotteste nye forfatter. Hans mest interessante værker er ofte afstikkere til mere perifære og skæve DC-heltefigurer som Vision, Mr. Miracle, Rorschach og Adam Strange. 

Seneste skud er ”Human Target”, der genopdager privatdetektiven Christopher Chance, som har huseret som både bi- og hovedfigur i DC-universet siden 1970’erne. Chances ting er at forklæde sig som den person, han er hyret til at beskytte, (og det kan han gøre perfekt på den der uforklarlige, nærmest magiske Mission Impossible-måde,) for derved at lokke diverse snigmordere ud af skyggerne og uskadeliggøre dem. I Kings udgave er det Lex Luthor, der har hyret Chance, og da historien starter, har vores hovedperson allerede indtaget den dødelige gift, som var tiltænkt Luthor, og som giver ham 12 dage til at opklare mordet på sig selv.

Mordmysteriet udspiller sig ganske vist i nutiden, men King og især tegner Smallwood har skruet helt op for cirka-1970-vibrationerne. Det er jakkesæt og kjoler og åbne sportsvogne og hvide konturstreger og douche farver i store, kantede plamager, og alt er bare luksuriøst lækkert lavet: En rendyrket retrofest i stil med Mad Men, The Americans, og Once Upon a Time in Hollywood, bare i tegneserieform. 

12 numre af 28 sider, DC Black Label

The Human Target forside