”Efter København” af Christian Skovgaard

Nomineret i kategorien: BEDSTE DANSKE TEGNESERIE

Københavns undergang i pragtbilleder 

Christian Skovgaard leverer en katastrofevision, der balancerer mellem det poetiske og det følelseskolde. Med inspiration fra klassiske undergangsfortællinger udforsker Skovgaard et København efter krisen, hvor vartegn er reduceret til ruiner. Vi følger et tidligere kærestepar, hvor den ene part forsøger at følge den andens fodspor. 

Det er dømt til at mislykkes, selvfølgelig, men længslen får alligevel lov at klinge helt ud i de fremmedgjorte gader. Den minimalistiske, næsten banale fortælling, suppleres af en billedside, som man kan bruge timer på at udforske. Detaljegraden i de arkitektoniske plantegninger står i effektiv kontrast med den virtuose forelskelse i det ødelagte og det fremmedgjorte.

”Efter København” har været på tegnebrættet i mange år – og resultatet er større end vi er vant til i det danske tegneserielandskab, både i overført betydning og i helt konkret forstand. Der er kræset så overlegent for detaljerne i udformningen og det er tydeligt, at intet er overladt til tilfældighederne. Papirvalg, farvelægning, format og design er gennemarbejdede og skaleret op til dimensioner, så bogen råber på at blive samlet op og beundret. Og mon ikke den også får os til at tænke over, om der er et ’efter krisen’ for nogen af os?

196 sider, Forlæns

Efter København forside