”Den udødelige Hulk 1” af Al Ewing & Joe Bennett

Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK

Hulk som litterær horror

Selvom der altid har været et stort horror-potentiale i Marvels Hulk-figur, har det ikke været dyrket særlig meget. Der har været enkelte korte historier, men ingen som kommer i nærheden af Al Ewings fantastiske 50-numres fortælling med ”Den udødelige Hulk”. 

Her er vi oppe på den helt store klinge med referencer til Biblen, Jung, Stevenson, Sartre og John Milton. Ewing skriver dobbeltheden i forskeren Bruce Banner og hans alter ego Hulk frem som omdrejningspunkt for en historie hvori menneskelighed, moral, hævn og det afgrundsdybe mørke vi alle bærer i os, er nogle af temaerne. 

Denne første samling indeholder de første fem numre og her dukker Hulk ikke som vanligt op når Banner bliver vred, men når han dør. Alt der har holdt Hulk tilbage er væk, og nu er straffen for at forsynde sig mod moral og etik en helt anden. Det er ikke den Hulk som du voksede op med. 

Ewing skriver blændende godt og Joe Bennett tegner detaljerigt og fremhæver Hulks iboende monstrøsitet ved hver lejlighed der byder sig. Det er noget så vidunderligt som en litterær superheltefortælling. Dem kunne vi godt bruge flere af. 

144 sider, Fahrenheit/Faraos cigarer

Immortal Hulk forside