jurymedlem: Christopher Leo

Christopher Leo Andersen er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole som TV- og Medietilrettelægger. De seneste snart 10 år har han også været anmelder, medvært og producerende tilrettelægger på Troldspejlet. I første omgang som redaktionens legetøjsekspert, men med tiden også med fokus på alle andre kulørte overskrifter fra fantasiens verden.

 

Christopher er samler med stort S indenfor mange emner, og tegneserier har altid været ét af dem. Som barn var det Anders And & Co., Jumbobøger og superhelte-hæfter. Når de nyeste blade var læst, fortsatte nysgerrigheden i antikvariater og på støvede loftrum, hvor familie og venner fandt deres aflagte blade frem. Garfield blev klippet ud af ugens avis og limet ind i store ringbind, som stadigvæk står på hylden i dag. Men efter en opvækst med alt mellem Knold og Tot, Fantomet, Kasketkarl og Yoko Tsuno er det primært de dystre superhelte, fantasy og sci-fi, der har hovedfokus. 

 

Ved siden af Troldspejlet er Christopher en af værterne i Dårligdommerne film-podcast, og han kuraterer i øjeblikket en udstilling om actionfigurer og legetøj til Heart Museum.

Foto: Troels Møller