vinder af pingprisen 2023

Bedste internationale tegneserie

“Acting class” af Nick Drnaso

Med et tilsyneladende tilforladeligt udgangspunkt i en aftenskoleklasse for amatør-skuespillere har Nick Drnaso med Acting Class givet os en vildt kompleks og samtidig i ordets bedste forstand urovækkende graphic novel. 

Hvad der på overfladen ligner en noget stift tegnet historie om mellemmenneskelige relationer, folder sig allerede på de første sider ud som en allegori over kunstnerisk skaben, dens muligheder og måske især de farer, der kan ligge i at fortabe sig i den.

David Lynch er aldrig langt væk i en bog, der fremstiller et Amerika af tomme flader, hvor en snigende uhygge konstant er til stede og virkelighed og fantasi, realplan og kunst igen og igen umærkeligt bytter plads.

Ved første øjekast kan opslagene virke hyperkontrollerede på grænser til det livløse, men de stive figurer og de geometrisk fremstillede by- og rumomgivelser er i høj grad med til at tegne personer og atmosfære. Og allerede på første side indfanges læseren af den gnistrende dialog, der er som taget ud af manuskriptet til en virkelig god tv-serie. 

Nick Drnasos Acting Class er en værdig vinder af Ping-prisen 2023 for bedste internationale tegneserie. 

Acting class forside