vinder af pingprisen 2023

Bedste danske nettegneserie

”James Crooner” af Thomas Bugge

Instagram-striber og tegninger om familieliv er blevet en hel minigenre i sig selv, og Thomas Bugge er en af de få, der tegner dem fra den nybagte fars perspektiv. 

Det gør han mesterligt, så det er en rørende enig jury, der har peget på ham som modtageren af prisen for Årets Nettegneserie. 

Thomas Bugges striber under navnet James Crooner er både genkendelige, tåkrummende og virkelig sjove. De handler om den moderne far Sven, der går all in på orlov og børnepasning, men som alligevel har en del blinde vinkler, og som også oplever det ene ydmygende nederlag efter det andet i hverdagens små familiedramaer. Det handler blandt andet om kønsroller, om forældreskabets arbejdsfordeling og om de fordomme, man som far stadig kæmper med.

Tegningerne er enkle, og Bugges duknakkede figurer har klumpedumpede kroppe, der til gengæld deformeres på udtryksfulde måder. Den skæve og naive streg passer godt til de korte historier, hvor pointen altid bliver vittigt og veloplagt leveret med et lille twist. Det er skarp satire og absurd komik, som man slet ikke kan få nok af.

Derfor vinder Bugges striber om Sven årets Pingpris for Bedste danske nettegneserie.

James Crooner