“Acting Class” af Nick Drnaso

Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE

Uudgrundelig og urovækkende tegneseriekunst 

I Nick Drnasos ”Acting Class” begynder en gruppe forskellige på et aftenskolehold i skuespil. Vi følger dem dem uge for uge, øvelse for øvelse, i og uden for aftenskolen, lærer dem (lidt) bedre at kende, mens grænserne mellem virkeligheden og de roller, de påtager sig på holdet, på ubestemmelig vis begynder at blive nedbrudt, og det bliver sværere og sværere at holde styr på, hvad der er fiktion og realplan i fiktionen. 

Drnaso er svær at læse. Hans flade ligne-claire-for-voksne ligner på overfladen mest af alt sikkerhedsvejledningen fra et rutefly. Det er ofte svært at se forskel på hans personer, som bruger størstedelen af deres tid på akavede samtaler, der ikke driver nogen handling frem. 

Han er efterhånden blevet tegneseriens svar på David Lynch. Nej, det er ikke nemt at forstå, men man har hele tiden en klar fornemmelse af, at ophavsmanden har styr på tingene, og at der er en belønning ved at lade ham føre en ved hånden ind i mørket – en dybere mening og nogle vigtigere pointer end blot et eller andet overfladisk plot, der måske nok går op, men som er hurtigt glemt. Acting Class er uudgrundelig, fascinerende og urovækkende tegneseriekunst med stort K.

272 sider, Drawn & Quarterly

Acting class forside