Vinder af pingprisen 2023

Årets journalistiske tegner

Stine Spedsbjerg

Stine Spedsbjerg debuterede i 2021 på bagsiden af Politiken med striben Vox Populi, som tog udgangspunkt i kommentarsporet på de sociale medier. Siden skiftede striben navn til Vox og fik mere fokus på det universielle i små hverdagssituationer. 

Med lige dele empatisk ømhed og knivskarp situationsfornemmelse blev det moderne menneskes adfærd taget under kærlig observation og behandling. Stines stribe holdt et spejl op for os alle, så vi kunne se os selv og vores til tider mindre flatterende, og ja måske ligefrem hykleriske side – ikke mindst i forhold til kønsroller.

Selvom Vox desværre kun fik et års tid på bagsiden af Politiken, har den gjort et uudsletteligt indtryk og begejstret et stort publikum, der heldigvis stadig kan få stillet deres sult efter at se verden gennem Stines skønne, runde briller på Stinestregen på Instagram. 

Efter mange velfortjente nomineringer til Pingprisen gennem årene, er det nu endelig – og meget meget velfortjent – blevet Stine Spedsbjergs tur til at vinde Årets journalistiske tegner.

Vox side