STINE SPEDTSBERG: ”STINESTREGEN”

STINE SPEDTSBERG: ”STINESTREGEN”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Stine Spedtsberg har siden 2008 delt sine selvbiografiske finurligheder på sin illustrerede blog ”Stinestregen”. De enkle tegninger og livsbetragtninger har det med at ramme lige i hjertekulen, hvilket har været medvirkende til den bloggens store popularitet. 

At beskrive sit liv i selvironiske tegninger er en krævende opgave, der hos Stine Spedtsberg løses fornemt i en god blanding af jordnær humor og beundringsværdig ærlighed.

De tegnede hverdagsbegivenheder på ”Stinestregen” er både genkendelige og lattervækkende, og så rummer tilgangen til det personlige alligevel et stort element af sårbarhed og tvivl. Som læsere får vi også lov at kigge med når oplevelserne handler om overarbejde på karrierejobbet, stressnedbrud og kærestesorger.

”Stinestregens” univers er mestendels ret sødt og finurligt på den hyggelige måde – der blogges f.eks. om trangen til kæledyr og kage og indkøb af potteplanter til altankassen. Men det har også sine mørke sider, og når ”Stinestregens” alterego Ninjahævneren eksempelvis trækker i masken, kan det også godt blive brutalt. Tidligere har hun f.eks. slået en stakkels fyr ihjel, bloggeren havde haft noget kørende med.

”Stinestregen” var også nomineret til Pingprisen 2012.

stinestregen.dk

Luk menu