PHILIP YTOURNEL

PHILIP YTOURNEL

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Politikens altmuligmand er én af den danske bladtegnings største fornyere netop nu.

Philip Ytournel er en charmerende humorist med en krøllet, udtryksfuld streg og et udsøgt talent for at spidde tidens og mediernes paradokser.

Som dengang, balladen omkring en håndfuld fyringer på Det Kongelige Teater totalt overskyggede hundredevis af fyringer i jyske Vestas-fabrikker. Philip Ytournels tegnede kommentar faldt i to dele: Én, der viste en scene med skrigende skuespillere, vildt flakkende med armene, hvoraf den ene bar et skilt med teksten ”DE MYRDER KUNSTEN” – og én, hvor en stovt arbejdsmand foran en vindmølle sagtmodigt siger: ”Det’ noget skidt.”

Men Philip Ytournel kan mere end at sætte dagens orden på spidsen én tegning ad gangen. Den Kunsthåndværkerskole-uddannede bladtegner er et alsidigt talent, der mestrer mange udtryksformer.

Det ser man, når hans bladtegninger går over deres bredder som store, originale illustrationer til featureartikler og sektionsforsider i Politiken. Og så er der jo tegneserierne, der kan være både satiriske, journalistiske og formidlende – fra parodiske vox pop-interviews og humoristiske analyser af valgkampagner til ambitiøse tour de forcer som Philip Ytournels lange Søren Kierkegaard-tegneserie, som har fået sin helt egen Pingpris-nominering i år.

Luk menu