PHILIP YTOURNEL, POLITIKEN

PHILIP YTOURNEL, POLITIKEN

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Politikens flittige og vittige altmuligmand er én af den danske bladtegnings største fornyere netop nu.

Sidste år vandt Philip Ytournel Pingprisen som ”Årets journalistiske tegner” – og i år er han så nomineret igen. Det er der en god grund til, for Philip Ytournel er en charmerende humorist med en krøllet, udtryksfuld streg og et udsøgt talent for at spidde tidens og mediernes paradokser.

Men Philip Ytournel kan mere end at sætte dagens orden på spidsen én tegning ad gangen. Den Kunsthåndværkerskole-uddannede bladtegner er et alsidigt talent, der mestrer mange udtryksformer. Hans fabelagtige humor vikler sig vildt og rundt i hans vidunderlige originale, levende og foranderlige streg, som gennem præcise og højaktuelle daglige fortællinger griber sin læser med kant og kærlighed.
Det ser man, når hans bladtegninger går over deres bredder som store, originale illustrationer til featureartikler og sektionsforsider i Politiken. Og så er der jo tegneserierne, der kan være både satiriske, journalistiske og formidlende – fra parodiske vox pop-interviews og humoristiske analyser af valgkampagner til ambitiøse tour de forcer som Philip Ytournels lange Søren Kierkegaard-tegneserie, der sidste år var nomineret til en Pingpris som selvstændigt værk.

Politiken

Luk menu