GITTE SKOV, WEEKENDAVISEN

GITTE SKOV, WEEKENDAVISEN

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Gitte Skov nomineres for andet år i træk for sine tegninger i Weekendavisen, hvor hun hver uge bidrager med præcise og pointerige streger, der fryder og udfordrer øjet.

Gitte Skov behersker hele registeret – fra vignetter og præcise portrætsatirer til den store, kommenterende illustration, der har grafisk bæredygtighed til forsider og hele opslag. Gitte Skovs tegninger er de senere år blevet en stadig stærkere del af Weekendavisens visuelle identitet, og hendes æstetiske signatur skaber i stigende grad karakter på siderne i den fornemme tradition for kommenterede journalistik i tegnet form, hvor vekselvirkningen mellem ord og tegninger skaber nye helheder.

Når Gitte Skov får til opgave at illustrere en artikel, uddrager hun dens essens og skarpvinkler dens ord på en måde, der giver ekstra dybde og perspektiv, og det er uanset om det handler om politik, debat, bøger, videnskab eller andre af avisens stofområder. Gitte Skovs satiriske sans, æstetiske sikkerhed og evne til at tænke med teksten, gør hende til en prægnant og kreativ journalistisk avistegner med vid og bid.

Gitte Skov har i øvrigt tidligere fået udgivet det lille tegneseriehæfte Den der får aben i Aben malers 676-serie fra 2008.

Weekendavisen

Luk menu