VINDER af årets journalistiske tegner: Christoffer Zieler

VINDER af årets journalistiske tegner: Christoffer Zieler
Årets journalistiske tegner: Christoffer Zieler

 

Juryens motivation:

Traditionel satiretegning er en aggressiv kunstart med en kritik af nogen eller noget. Zieler bruger i stedet tvivlen og dobbeltheden som centrum for små fortællinger.  

Det er virkelige mennesker, der taler i hans tegninger. I hvert fald er sætningerne så ægte og dagligdags, at det gør ondt, og tegningerne leverer altid en tragt, der forskyder og underliggør meningen. Det kommer sig af, at Christoffer Zieler er en satiretegner, der også er skribent. Og en overordentlig dygtig én af slagsen. Han viser os, hvad vi danskere taler om, når vi ikke ved, hvad vi snakker om. 

 

Christoffer Zieler hudfletter manerer og modebegreber, om hvilke ingen er sikre, men så meget desto mere bruges skråsikkert omkring os.

“(…) er du ond på en acceptabel måde?” er en klassisk Christoffer Zielersk hudfletning af mediekulturens jonglering af ord og begreber, som forbliver halvt gennemtyggede og om hvis indhold, der sjældent er enighed, men så meget desto mere bruges til at iscenesætte selvforståelser og udkaste holdninger omkring os.

Christoffer Zieler former dialoger i helsidestegninger i Information og stribeserien “Maltes spalte” i Universitetsavisen, hvor moder og manerer blottes taleboble for taleboble på en stramt komponeret baggrund, der fremhæver den talendes kæbelinje eller skægstubbe og bekræfter, at den eftertanke, der opstår, sjældent er hovedpersonernes egne.

Luk menu