YANN / OLIVIER SCHWARTZ: "LEOPARDKVINDEN"

YANN / OLIVIER SCHWARTZ: "LEOPARDKVINDEN"

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomsegneserie

Gode gamle Splint får nyt liv, når makkerparret Yann og Schwartz folder sig ud. Leopardkvinden er et hæsblæsende eventyr med både humor og action.

Selvom den klassiske serie Splint & Co. har mere end 75 år på bagen, er der stadig masser af liv i den. Især når folk som franske Yann og Olivier Schwartz får lov til at lave albummer i serien Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. Det er her Leopardkvinden hører til og det er et flot og veloplagt livtag med den kendte helt.

Historien udspiller sig i Bruxelles og Paris lige efter Anden verdenskrig. Her må vores elskovssyge helt redde en mystisk leopardkvinde, der er på flugt fra nogle overlevende nazister! Leopardkvinden er spændende, levende og energisk fortalt. Action og humor er doseret med sikker hånd og karaktererne er charmerende og levende. Det er virkelig godt tegneseriehåndværk i den klassiske fransk-belgiske tradition.

Albummets forfatter Yann er sikker og dynamisk og selvom det er en teksttung historie, er manuskriptet aldrig kedeligt. Og så er tegneren Olivier Schwartz simpelthen bare i topform. Hans streg er altid i bevægelse og han henter både inspiration fra 40’ernes klare linjer og 80’ernes svulmende superhelte. Sammen skaber tekst og tegning en stilren og spændende tegneserie, der både kigger fremad og tilbage.

Leopardkvinden er oversat af Ole Steen Hansen

64 sider, Cobolt

Luk menu