“Voksenlivet er en myte” af Sarah Andersen

“Voksenlivet er en myte” af Sarah Andersen

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Andersen har fanget ikke bare én, men mange universelle følelser, og hun har fanget dem effektivt. Man griner ad hende OG med hende OG ad sig selv, og det er der kunst over, der rækker ud over det morsomme.

Teenageårene er berygtede for at være en usikker tid, men ifølge Sarah Andersen er voksenlivet ikke stort bedre. Hendes halvbiografiske striber, først kendt som “Doodle Time”, nu som “Sarah’s Scribbles” vandt anseelig popularitet på internettet i 2011 og årene frem, og nu er udvalget Adulthood is a Myth nået helt til Danmark. Komplet med internet-sprog og plys på omslaget.

Andersens striber er simple: sort-hvid, to til seks paneler, sjældent nogen skyggelægning eller andre visuelle “tricks”. Mediet er blæk (digitalt) og en gråtone, når det skal være vildt. Der er ingen distraktioner; der er bare vores socialt akavede hovedperson og et aspekt af hendes liv. Den lille figur er langt fra realistisk, men den er udtryksfuld som bare pokker. Netop karikaturen af et menneske, der forsøger – og mislykkes med – at opfylde de såkaldte voksenkrav er én af de ting, der gør Andersens striber så sjove.

112 sider, Cobolt

Luk menu