VINDER: THOMAS WELLMANN, DEN MAGISKE MUSE

VINDER: THOMAS WELLMANN, DEN MAGISKE MUSE

BEDSTE BØRNE/UNGDOMSTEGNESERIE
Juryens motivation:

’Den magiske muse’ er et festfyrværkeri af farver om de to funky helte Pimo og Rex, der overvinder en ond nekroromantiker der jager musen Maigret og siden en insisterende og dog meget høflig biblofil bibliotekar, der kan lugte skyldnere.

De nære og utraditionelle relationer er i centrum og alle personer er mere end almindeligt nuancerede. Pimo er en håbefuld og halvforpint forfatter og Rex en succesfuld madentusiast, der er forlovet med Leopold, der har styr på magi (hans forlovelsesgave til Rex er en tidsportal, der kan bringe Rex tilbage igen, hvis han oplever problemer. Som Pimo konstaterer: nyttigt OG romantisk!). 

Med stort visuelt overskud går historien sin gakkede gang i Thomas Wellmanns naivistiske og energiske streg. Historien oser af charme med magi, gags og komik som i optrinet med skeletsoldaterne. Farverne har betydning og er medfortællende og Wellmann mestrer ligeledes suverænt karakterdesign og univers opbygning. Den magiske muse er fyldt med populærkulturelle referencer til bl.a. ’Dungeons og Dragons’ og ’Adventure Time’. 

’Den magiske muse’ er bedste børne/ungdomstegneserie fordi den favner hele farvepaletten og kan bygge troværdige og charmerende universer, der er båret af nuancerede personer og relationer. En smuk, sjov og musikalsk up-beat fantasyfortælling.

Luk menu