VINDER af bedste internationale tegneserie: “The Art of Charlie Chan Hock Chye” af Sonny Liew

VINDER af bedste internationale tegneserie: “The Art of Charlie Chan Hock Chye” af Sonny Liew

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE: “The Art of Charlie Chan Hock Chye” af Sonny Liew (Pantheon)

Sonny Liew tildeles Ping-prisen for Bedste udenlandske tegneserie med The Art of Charlie Chan Hock Chye.  Tegneserien er umiddelbart en coffee table book over en singaporeansk tegneserietegner Charlie Chans liv og værk, bl.a. med hans skitser og upublicerede tegneserier. Når det kommer til stykket, er det en overordentlig ambitiøs fortælling om kampene for Singapores uafhængighed fra det britiske imperium i 1950erne og 1960erne. Hovedpersonerne er to historiske forkæmpere for uafhængighed – Lim Chin Siong og Lee Kuan Yew – og så Charlie Chan som, coffee table book og skitser til trods, aldrig har eksisteret.

The Art of Charlie Chan tilhører den efterhånden anselige gruppe af tegneserier, som fremstiller en bestemt historisk begivenhed eller periode gennem øjnene på et almindeligt menneske. Det gør Sonny Liew ekstraordinært godt, samtidig med at han skiller sig ud ved at lege med genre- og mediekonventioner på måder som bliver ved med at overraske og imponere hen over de mere end 300 sider.

Sonny Liew’s tegneserie krydser imellem politisk historie og tegneseriehistorie på måder som tydeligt illustrerer mediets substans og historiske forankring, samtidig med at The Art of Charlie Chan Hock Chye sætter spørgsmålstegn ved forestillingen om Singapores historie i ental. Netop de mange fortællinger om Singapore og tegneseriens leg med fakta og fiktion ender med at gøre læseren meget klogere på Singapores historie – og en fornem læseoplevelse rigere.

Luk menu