VINDER: ADRIAN TOMINE, KILLING AND DYING

VINDER: ADRIAN TOMINE, KILLING AND DYING

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE
Juryens motivation:

Adrian Tomines seks historier i “Killing and dying” er klassisk novellekunst på højt niveau.

Det er tilsyneladende undseelige fortællinger: en kvinde der skriver et brev til sit barn, en soldat der bryder ind i sin gamle lejlighed, en stammende pige der vil være stand-up komiker og øver sig for sine forældre.

Men hver historie er ladet med smerte og undertekst, men afslørende iagttagelser hvem vi er, og hvordan vi er sammen. Hans personer er portrætteret forfærdeligt sandt: på en gang empatisk og uden nåde, og så præcist, at de står virkelige med alle deres fejl foran os. Det er, til tider, lige til at tude over.   

Tomines streg er enkel og præcis, han er ikke en der kommer med visuelt bravalder. Men som billedfortæller viser han muskler: hver af de seks historier i “Killing and Dying” er fortalt i sit distinkte formsprog, og Tomine mester dem alle. Han så uhyre præcis i hvad han med sin streg og sine forløb af billeder vælger at fortælle – og ikke at fortælle.   

Med “Killing and Dying” tager Tomine skridtet op blandt de store amerikanske tegneseriekunstnere. Det er årets internationale tegneserie. 

Luk menu