“Uvisheden” af Malte Burup

“Uvisheden” af Malte Burup

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Malte Burups debut er en visuel fest fyldt med surrealisme og farveeksplosioner, som sagtens kan tåle mere end én gennemlæsning.

En ung mand bevæger sig igennem det ene syrede, groteske og forstyrrende scenarie efter det andet. Vi møder ham aldrig uden for denne drømmeagtige verden, så vi ved ikke, om han drømmer, eller om han er vågen. Men han søger velsagtens efter et eller andet på sin rejse igennem en verden fyldt med sære væsener, forvrænget virkelighed og en mareridtsagtig forlystelsespark.

Forlaget beskriver bogen som en “skattejagt uden en skat”, og der lægges vægt på, at rejsen er vigtigere end destinationen. En rejse ind i abstraktionen. Hele herligheden er i familie med de mest syrede dele af Charles Burns’ “Xed Out”-trilogi, hvilket den vilde farvelægning da også vidner om. Hverken tegninger eller farvelægning tilstræber realisme, i stedet er det ekspressive og udtryksfulde i højsædet. Flader af farver med fuld fart på farveladen, og læserens synsnerve får i dén grad noget at tage sig til.

50 sider, The Outer Zone

Luk menu