”Usete steder & andre historier” af Karoline Stjernfelt

Nomineret i kategorien: BEDSTE DANSKE TEGNESERIE

Det danske tegneseriestjerneskuds kortere historier viser talents store rækkevidde

Mens Karoline Stjernfelt har arbejdet på 2. del af trilogien I morgen bliver bedre om trekantsdramaet mellem kong Christian d. 7,  dronning Caroline Mathilde og deres ambitiøse hoflæge Struense, har hun også haft tid til at tegne en række kortere historier.

De er blevet samlet i Usete steder & andre historier, der underbygger Stjernfelts store rækkevidde som tegneserieskaber. Samlingen omfatter fiktion fra det foruroligende og underfundige til det helt fantastiske og fabulerende, dokumentariske skildringer fra det autobiografiske over det filosoferende til det næsten journalistiske, fra sort/hvid over gråmeleret til delvist og helt i farver, fra sødt og smukt til grumt og uhyggeligt, fra impressionistisk til symbolmættet. Fra fra somaliske flygtningebørn til kolossale gasplaneter, fra svævende pyramider til Valdemar Atterdag, fra husholdningsskoler til havfruer.

Karoline Stjernfelt maler med og mestrer allerede stort set hele paletten. Men langt vigtigere end hendes virtuose tegne- og fortælleteknik har hun også noget at fortælle og evnen til at række ud og røre læserens hjerte. Dermed tydeliggør hun også, hvad tegneserien kan som selvstændig kommunikationsform.

76 sider, Cobolt

Luk menu