“Tunnels” af Rutu Modan


Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE

Røverhistorie og politisk allegori i ét
Staten Israel blev grundlagt i 1948, for næsten trekvart århundrede siden. Konstruktion var omstridt fra starten og er det stadig: Israelerne er i evig, latent konflikt med deres omverden. Frontlinjerne går både i og uden for landegrænserne, og sågar langt nede i jorden, hvor jødiske arkæologer med robust offentlig støtte graver efter klenodier, som kan afstive den israelske nationalfortælling.

Rutu Modans Tunnels er fortællingen om jagten på arvestykket over dem alle – Pagtens Ark. For hovedpersonen Nili er det et projekt, hun har arvet fra sin far; for det gakkede persongalleri omkring hende repræsenterer samlingen af Moses’ legendariske stentavler religiøs validering, personlig prestige, penge og karriereavancement.

Fortællingen træder elegant balancen mellem barok røverhistorie og politisk allegori, og Modans Tintin-inspirerede streg koblet med kalkerede fotos spejler fornemt de to lag i Tunnels: Den løsrevne komik på den ene side og den blodige alvor på den anden. En fortælling til tiden og evigheden fra en af graphic novel’ens fremmeste udøvere.

284 sider, Drawn & Quarterly

Luk menu