THOMAS NØHR: "CIRKUS" & "LIVETS SKYGGESIDE"

THOMAS NØHR: "CIRKUS" & "LIVETS SKYGGESIDE"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Thomas Nøhr fortæller personligt og humoristisk om depression og sammenbrud i skyggen af det moderne Danmarks mange krav og udfordringer.

I de to onlineudgivelser Cirkus og Livets skyggeside retter Thomas Nøhr sin skarpe pen mod den danske velfærdsstat. Tilværelsens mange krav og umulige udfordringer kværner vor protagonist til strøelse på livets landevej, og i en mareridtssekvens drives han til sammenbrud.

Vigtige tog, der fløjter til afgang, tunge kufferter, der skal fragtes på tid for pludselig at forsvinde ud i det blå og smukke kvinder, der systematisk undergraver enhver rest af selvtillid, skaber de universalt genkendelige billeder, for det pres han ikke længere kan udholde. Nu vil han have hjælp, nu må systemet tage over. Her starter en udmattende cirkel af ligegyldig og umenneskeliggørende bureaukrati. Den fornødne hjælp og anerkendelse til at komme sig modtager han aldrig. Tværtimod drives han rundt i manegen fra kontor til kontor med uendelig sagsbehandling og komplet fravær af empati.

På forbløffende vis formår Thomas Nøhr faktisk at gøre den nedadgående spiral mod depression morsom med sin allestedsnærværende galgenhumor. Det psykiske sammenbrud leveres med frygtindgydende ekspressionisme i gul, blå og rød, eller som forfatteren selv beskriver det: ”En rutsjebanetur gennem det offentlige her præsenteret i muntre farver”.

Læs “Cirkus” her.

Læs “Sammenbrudet” her.

 

Luk menu