THOMAS MIKKELSEN: ”TROLDMÆNDENE FRA VESTMANNAEYJAR”

THOMAS MIKKELSEN: ”TROLDMÆNDENE FRA VESTMANNAEYJAR”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Thomas Mikkelsens islandske eventyr om troldmænd og dæmoner har måske en lidt afskrækkende titel. Men ”Troldmændene fra Vestmannaeyjar” er en fantastisk flot og medrivende tegneserie.

En troldmand forlader sine artsfæller, der har isoleret sig på en ø for at undgå den sorte død. Han skal komme tilbage inden jul, ellers må han dø. Og selvfølgelig kommer han ikke tilbage, da han har fundet sig en overlevende kvinde, han begynder et nyt liv med, et liv, der indebærer en lang og sej dødskamp med troldmændene.

Netop i disse dødskampe befinder Thomas Mikkelsens sig i sit rette element. ”Troldmændene fra Vestmannaeyjar” byder på det ene stykke utrolige grafik efter det andet, kun holdt i sort, hvid og en gråtone i raster. Thomas Mikkelsen er en overlegen tegner, der, på ind i mellem minimalistisk vis, fremviser et effektivt og klart billedsprog med minimal brug af ord og med effektive nærbilleder og beskæringer.

Thomas Mikkelsen formår at fortælle og tegne utroligt klart og stilsikkert og har valgt en relativt enkel historie i form af et islandsk eventyr, der fortælles stramt og koncist. Samtidig fremviser historien en fascination af nordisk mytologi og særligt dennes billedverden. Som læser oplever man et sjældent sug i maven, når troldmændene fremstiller dæmoner: Hvilke vanvittige visioner skal vi nu udsættes for?

106 sider, Forlæns

 

Luk menu