THEIS CHRISTIANSEN: "ESBEN ER BITTER"

THEIS CHRISTIANSEN: "ESBEN ER BITTER"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Esben er bitter. Og det er sjovt. I hvert fald for læseren. Theis Christiansens webtegneserie om den utilfredse og skilsmisseramte Esben er en skarp satire over det moderne familieliv.

Karla vil skilles, men det gider Esben kraftedeme ikke. Han gider heller ikke tale om det. Han er sådan set fint tilfreds med at være utilfreds. Skilsmissen er imidlertid en realitet, og i kølvandet følger alle hverdagens banaliteter af bodeling, mere eller mindre forstående pårørende og naturligvis de tusind grunde til, at parforholdet i det hele taget er skredet så voldsomt ud af kurs (det er primært Esbens skyld).

Esben vil også gerne lære datteren Mille lidt af sin opsamlede livskundskaber, hvilket imidlertid viser sig at være pædagogisk problematisk. Esben har opbygget en del vrede, som han strøer med nænsom hånd over hele sin sociale omgangskreds, men særdeles over sit lille indædte selv. Esben er bitter er forrygende politisk ukorrekt, hudløst udleverende og smadder sjov.

Efter kun et par striber kan man kan ikke andet, end at knuselske den lille hidsige mand med hentehåret. Esben er bitter bor til daglig på Mikael Wulff og Anders Morgenthalers humorportal heltnormalt.dk, men har i modsætning til flere af sidens andre striber en nuttet streg og en masse varme og selvironi, der klæder den selvretfærdige tabermand.

Læs “Esben er bitter” her.

Luk menu