RON REGÉ JR.: ”CARTOON UTOPIA"

RON REGÉ JR.: ”CARTOON UTOPIA"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Amerikanske Ron Regé Jr. har i ”Cartoon Utopia” skabt et værk med et stærkt filosofisk budskab. Tanker og tegninger flyder i noget, der bedst af alt kan beskrives som esoterisk middelalder-sci-fi. 

Det er måske nok en tegneserie, men der er hverken talebobler, et gennemgående persongalleri eller et egentlig narrativ i ”Cartoon Utopia. I stedet består bogen af en lang række udråb og meninger, som er hentet temmelig direkte fra diverse esoteriske filosofier.

Faktisk er ”Cartoon Utopia” en slags ”Esoterisk filosofi for begyndere” i tegneserieform. Men det er hverken tørt eller prædikende. Bogen insisterer på at holde fast i stærke moralske budskaber om fred, kærlighed og altings samhørighed. I ”Cartoon Utopia” er der ingen distance og ingen ironi.

Bogen er grænsesøgende i forhold til tegneseriemediet og kan måske bedst sammenlignes med 70’ernes hippie-musik. Det samme gælder tegningerne, som både kunne kan med Mayaernes kunst og med psykedeliske pladecovers.

”Cartoon Utopia” er forundrende, forvirrende og fascinerende. At lave en så kompromisløs bog med så stærke og positive budskaber om peace, love and harmony er befriende ude af trit med tidens generelle trends. Det er voldsomt anderledes, det er forfriskende tungt og det er forfærdeligt smukt. Og så er det jo slet ikke noget dårligt budskab.

145 sider, Fantagraphics.

Luk menu