ALINE & ROBERT CRUMB: ”TEGN PÅ KÆRLIGHED”

ALINE & ROBERT CRUMB: ”TEGN PÅ KÆRLIGHED”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk.

Det legendariske tegneserie-ægtepar Aline og Robert Crumb leverer med ”Tegn på kærlighed” en kæmpebog med åbenhjertige og sjove fælles-serier fra 35 års samliv.

Den indadvendte og neurotiske tegneserielegende og hans udadvendte kunstnerkone udsætter deres samliv for en ubønhørlig obduktion, når de i fællesskab udvider den tradition for selvbiografiske tegneserier, Robert Crumb har været med til at skabe, med en tostemmig variant. Mens hr. Crumb er feteret vidt og bredt – senest for sin udgave af 1. Mosebog – er fru Crumbs produktion knap så universelt elsket. Hendes tegninger er ofte tæerkrummende grimme – men hun har en personlighed og et ego, der i den grad kan gøre ægtemanden rangen stridig.

Denne ujævnt rablende, småklynkende, til tider skarpt spiddende – gerne med parret selv i den varme stol – men hele vejen igennem vildt underholdende samling er på sin egen underfundige og groteske måde et mesterværk. ”Tegn på kærlighed” tager os med gennem ungdomsoprør, stofmisbrug, tvivl og flugt – og så, selvfølgelig: Kærlighed.
”Tegn på kærlighed” er et udstyrstykke med tohundredeognogenogtres tætpakkede sider plastret til med kernefamiliens mørkeste hemmeligheder, klemt inde mellem tegninger henholdsvis guddommelige og grimme som arvesynden!

”Tegn på kærlighed” er oversat af Jens Peder Agger.

264 sider, Cobolt.

Luk menu