”Tatovøren og klitoris” af Rikke Villadsen

Nomineret i kategorien: BEDSTE DANSKE TEGNESERIE

En feministisk feberdrøm, propfuld af bizarre optrin og gådefulde symboler.

Bevæbnet med et tre-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond har den stilskabende danske tegneserietegner Rikke Villadsen skabt et surrealistisk og konstant overrumplende storværk, der aktivt modarbejder kategorisering og kortfattede beskrivelser.

Tatovøren og klitoris læser som en feberdrøm om sex og skam, tvivl og beslutsomhed, dominans og underkastelse og alt muligt andet, som spiller ind, når kønnede væsener forholder sig til sig selv og hinanden.

Lyder det abstrakt? Det er det sådan set også, men samtidig – som altid med Villadsen – sprudlende opfindsomt og underfundigt. De på én gang spontane og omhyggeligt skyggelagte blyantstegninger hjemsøger indersiden af øjenlågene længe efter bogen er læst færdig, også selvom (eller måske fordi) meningen med det hele mere føles end forstås.

Tatovøren og klitoris er komik og tragik rystet sammen i en inciterende heksebryg; et værk, man går på opdagelse og farer vild i snarere end en nøje tilrettelagt udflugt til en pertentligt præsenteret morale.

184 sider, Fahrenheit

Luk menu