TADAO TSUGE: ”TRASH MARKET”

TADAO TSUGE: ”TRASH MARKET”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Japanske Tadao Tsuge fortæller grumt og fortryllende om livet blandt Tokoys underklasse. Trash Markets hverdagsglimt er tegneseriekunst fra øverste hylde.

En krigsveteran, en kontorist, en mangakunstner og en gruppe mænd, der venter udenfor en blodbank. Det er Tokyos stille eksistenser, der befolker Tadao Tsuges tørt realistiske fortællinger. De snakker, sladrer, lægger planer og skændes. Og det er den mesterlige og helt usentimentale dialog, der driver historierne. Der opstår konstant spændinger og modsætninger i ordvekslingerne, hvor meget forbliver usagt og lader den stærke, grafiske streg og ubesværede billedfortælling tale sit eget sprog.

Trash Market samler en række af den japanske tegneserieveteran Tadao Tsuges historier fra 1960’erne og 1970’erne. Historierne har alle udgangspunkt i en deprimerende og hård virkelighed på samfundets bund. Og Tadao Tsuge kender sine karakterer og miljøet indefra. Trash Market er en triumf af en tegneserie og en rørende samling skæbnefortællinger, hvis skildringer er både loyale og bidende ironiske.

272 sider, Drawn & Quaterly

Oversat til engelsk af Ryan Holmberg

_MG_8102

Luk menu