SONNY LIEW: “THE ART OF CHARLIE CHAN HOCK CHYE”

SONNY LIEW: “THE ART OF CHARLIE CHAN HOCK CHYE”

Nomineret i kategorien: Bedste internationale tegneserie

Svimlende ambitiøs meta-tegneserie skildrer både Singapores og tegneseriens nyere historie gennem en fiktiv tegneserieskabers livsværk.

Ved første øjekast er “The Art of Charlie Chan Hock Chye” en stort opsat tour de force gennem et miskendt tegneseriegenis produktion. Titlens Charlie Chan Hock Chye starter sin løbebane som Osamu Tezuka-inspireret ung tegner i 50’erne og lader sig siden inspirere af alt fra det britiske drengemagasin Eagle til amerikansk underground og superhelteserier, mens han suger til sig af indtryk fra verden omkring sig.

Undervejs viser det sig, at Sonny Liews bog i virkeligheden er noget helt andet og endnu mere ambitiøst end en retrospektiv kunstbog: Nemlig en metafiktion, der med den 100% opdigtede Chye som medium skildrer Singapores nyere historie, fra uafghængighedens tidlige, skrøbelige dage til det “konsensusdiktatur”, der siden opstod i den velhavende østat. Liew demonstrerer en forbavsende alsidighed som tegner, men det er hans dybe engagement i stoffet, der får bogens 300+ sider til at flyve forbi – også selvom man ikke på forhånd havde nogen særlig interesse i Singapores historie.

320 sider, Pantheon

Luk menu