SØREN GLOSIMODT MOSDAL: "FIMBULVINTER"

SØREN GLOSIMODT MOSDAL: "FIMBULVINTER"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Søren Glosimodt Mosdals store fortælling om vikingehøvdingen Erik den Rødes koloni på Grønland er en vild og ambitiøs tegneserie med et markant personligt udtryk.

Efter mange år i Grønlands barske natur er det lille vikingesamfund i dyb krise da Erik den Rødes søn, Leif, bringer kristendommen med sig fra Norge. Søren Glosimodt Mosdals vikingeepos Fimbulvinter er en blodig tragedie om et opgør mellem det gamle og det nye, mellem far og søn.

Men Fimbulvinter er ikke nogen nem tegneserie – den kræver noget af sin læser. Men det er en vanvittig flot og kraftfuld grafisk præstation, der også forstærkes af bogens store format. Ligesom Erik den Røde er Fimbulvinter en ordentlig og respektindgydende kleppert.

Fimbulvinter har også en overnaturligt side, hvor med sort magi og asetroens dæmoner, bryder ind i historien og vikingernes liv. Det er op til læseren at tolke den mystiske side, der hele tiden leger med spørgsmålet: er det magiske faktisk til stede eller er det hele vrangforestillinger?

Ambitionsniveauet er højt og Søren Glosimodt Mosdal går friskt til sagaens gamle stof og fortolker den urnordiske fortælling på en måde, der er helt hans egen. Mosdals meget personlige stemme i fortællingen og hans meget karakteristiske streg gør Fimbulvinter til et væsentligt dansk tegneserieværk.

 

136 sider, Aben Maler

Luk menu