“Søen” af Henriette Rostrup og Michael Schiøler Tingsgård

“Søen” af Henriette Rostrup og Michael Schiøler Tingsgård

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Rostrup og Tingsgård er historiefortællere, der ikke er bange for at irritere og gøre nas. Hvis man er til klassisk fortalte, nydeligt tegnede og let gennemskuelige tegneserier, så er denne kunsttegneserie nok ikke lige sagen. Men det ønsker den heller ikke at være. Den er flosset, og man kan rive sig på den.

Allerede med den første sætning rodfæster Rostrup den mørke, novelleagtige fortælling i en genkendelig virkelighed og en geografi hentet fra manges hverdag. Dronning Louises Bro, der forbinder Nørrebro med resten af København, er blevet et kendt og elsket hænge-ud-sted for hippe unge, der nyder kaffen og solskinnet ved hovedstadens søer. Den idylliske ungdomsstemning får dog et gevaldigt knæk i Søen, hvor vandet er blevet forvandlet til ildelugtende mudder og historien visuelt holdes i grum sort-hvid.

Søen er en lille fortælling, der bruger novellens styrker og evner til at antyde mere end forklare. Den er hurtigt læst, men bliver alligevel siddende og generer et sted dybt inde. Under læsningen føler man en frustration over ikke at få mere at vide, ikke at kunne se hovedpersonen i øjnene og kun at få vist små brudstykker af en verden, man gerne vil vide mere om.

88 sider, Fahrenheit

Luk menu