INA KORNELIUSSEN: ”SMÅ DYR”

INA KORNELIUSSEN: ”SMÅ DYR”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

”Små dyr” er den danske serieskaber Ina Korneliussens fabelagtige tegnede novellesamling om usikkerhed, angst og eventyrlyst. 

De fem korte novelle-tegneserier i ”Små dyr” er blevet til over en årrække og fortællingerne giver et spændende indblik i Ina Korneliussens kunstneriske udvikling.

Bogen, der er Ina Korneliussens første længere værk, kommer vidt omkring: fra storbyens kropsfikserede pres og glubske katte til teenagetidens udfordrende venindeforelskelser og drømmen om at fræse gennem forstæderne på en gigantisk dinosaur. Med sin hang til ultrabløde streger og myldertegninger ligger sammenligningerne med Claus Deleuran ligefor, ligesom hun kunne ligne det mere nøjsomme kærlighedsbarn af tegnere som Don Rosa og Julie Doucet. Men Ina Korneliussen har efterhånden fundet sin helt egen stil og er måske en af de mest tydeligt genkendelige streger, vi har herhjemme.

Tegningerne i ”Små dyr” er på en gang superdetaljerede og dog forbløffende lette at læse og afkode. En af værkets fornemste styrker er den ubesværede mediering mellem hverdagslige begivenheder og elementer af magi og neurotiske tvangsforestillinger. Ina er blevet kaldt tegneseriens svar på Tove Ditlevsen, og de to er ikke uden sammenligning: hverdagen er udgangspunktet, men i vedkommende og rørende form bliver den aldrig triviel, men både sjov og meget bevægende.

104 sider, Fahrenheit.

 

Luk menu