“Skæbnemageren” af Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel

“Skæbnemageren” af Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel

Nomineret i kategorien:
Bedste børne-/ungdomstegneserie

En flot og velfortalt tegneserie for større børn skabt af et forfatter/tegner-team, der tydeligvis svinger godt sammen kreativt.

Simon ønsker sin tvillingebror Tim langt ind i helvede. Hvis bare han dog aldrig var blevet født. Man skal dog passe på med, hvad man ønsker sig, for dagen efter har Tim aldrig eksisteret. Kun Simon kan huske ham. Det viser sig, at Tim er blevet suget ind i en dyster eventyrverden for at blive fortæret af et aldeles frygteligt væsen, og det er nu kun Simon, der kan redde ham. Turen til den anden verden går gennem et magisk maleri, og det er ikke småting, der venter Simon på den anden side.

Skæbnemageren takler meget store og dystre emner på en let og legende måde. Fra søskendejalousi, intens skyldfølelse og eksistensen af fri vilje til den hårfine grænse mellem det gode og det onde foldes store temaer stilsikkert ud i en eventyrverden af enorme proportioner. Kenneth Bøgh Andersen kender sine genrer, og han gør brug af dem på effektiv vis. Lars Gabel er en god visuel fortæller, der leger rigtigt meget med forskellige sideopbygninger og fortællemæssige greb. Sammen finder de et udtryk, der kan rumme både de små hverdagsdramaer og store skæbnefortællinger.

169 sider, Høst

Luk menu