SIGNE PARKINS: ”SIGNE PARKINS & DRAWINGS”

SIGNE PARKINS: ”SIGNE PARKINS & DRAWINGS”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Signe Parkins visuelle dagbog i skitseform er både sort humor og original billedlyrik.

”Signe Parkins & Drawings” er en art visuel dagbog i skitseform, der ofte gør brug af tegneseriens form- og fortællesprog, men samtidig bevæger sig i et bredere billedkunstnerisk felt.

De fortløbende tegninger viser en anden side af kunstnerens talent end den fabulerende, let surreelle åre man har set kanaliseret i hendes mere formfuldendte værker, som tegneserien ”Bordskik” (2008). Skitsedagbogen giver et hverdagsligt blik på verden, hvor store og især små indtryk bearbejdes i tegning og tekst og med tiden antager fortløbende karakter. En registrering af dagliglivet.

Parkins’ streg er humoristisk snørklet og lyrisk fragil. Der er en legesyg energi over hendes figurer, der som oftest skildres i spændstig bevægelse, dikteret af de daglige udfordringer, vi alle kender. Hendes figurer omgives af løst antydede rum og gennemsigtige genstande, som på analytisk vis suggererer de strukturer, der præger vores liv og erkendelse uden at fratage de menneskelige observationer deres essentielle prioritet.

signeparkins.blogspot.com

Luk menu