SIGNE PARKINS: ”SIGNE PARKINS & DRAWINGS”

SIGNE PARKINS: ”SIGNE PARKINS & DRAWINGS”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Siden 2005 har Signe Parkins ført tegnet dagbog på sin blog Signe Parkins & Drawings og de bedste af optegnelserne har hun samlet i en bog, der laver et personligt og poetisk tværsnit af et levet liv.

Signe Parkins’ skitsedagbogen giver et hverdagsligt blik på verden, hvor de store og (måske især) de små indtryk bliver bearbejdet i tegning og tekst. Tegningerne registrer følsomt, skarpt og selvudleverende scener fra parforhold og småbørnsfamilie med alle de bekymringer og udfordringer, der følger. Signe Parkins’ tegninger er snørklede og charmerende, de små tekststykker er lyriske og rammende. Og så spænder Signe Parkins & Drawings fra det rørende og skrøbelige til det humoristiske og kraftfulde.

Signe Parkins & Drawings ligger i krydsfeltet mellem tegneserie og billedkunst. Bøgerne er bundet ind – i hånden! – i stofrester af Signe Parkins selv. Det helt personlige gennemsyrer bogen, der er fuld af rettelser og udstregninger. Arbejdsprocessen er tydelig og sammen med de spinkle streger og den fintfølende farvelægning gør det læsningen til en særlig flydende og organisk oplevelse.

Blog-udgaven af Signe Parkins & Drawings vandt Pingprisen 2012 for Bedste webtegneserie.

104 sider, Basilisk

_MG_8143

Luk menu