SARAH GLERUP: "DET SARAHKASTISKE HJØRNE"

SARAH GLERUP: "DET SARAHKASTISKE HJØRNE"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Sarah Glerup tegner om livet med muskelsvind og meget andet på Det Sarahkastiske Hjørne. Hun beskriver med egne ord sin blog som ”Tanker og tegninger fra en lesbisk venstreradikal storesøsterhumanistnørd med muskelsvind.”

På det sidste har man blandt andet kunnet støde på en serie af ruder, hvor seks personer giver hver deres opfindsomme svar på, hvorfor de sidder i kørestol kombineret med Glerups illustrationer af de absurde scenarier: ”I am a superhero at night and this look is my way of hiding in society” og ”It’s because my mom was a transformer” f.eks.

Glerups oftest vektorbaserede streg giver både personer og omgivelser et karikeret udtryk, der gør det meget let at afkode, hvad der har relevans i fortællingen. Ved første øjekast kan stilen nærmest virke kitsch, men når man får tegningerne opskaleret og læser teksten, synes der at være noget usædvanlig menneskeligt til stede i serien.

Det er et eller andet der sker, når den i mange tilfælde spot-on-humor fremviser hvor tæt det tragiske og det komiske er beslægtet i hverdagssituationer, mange ikke selv har oplevet, men som i Glerups tegnede univers alligevel bliver utrolig virkelige og mærkbare. Som overskriften ”Jeg har fået en lille ny… respirator”, listen over ”Fashionable fif til at skjule et hul i halsen” og en sjov, sexet og utrolig rørende top 10 over ”Der værste og bedste ved muskelsvind”. På sidstnævnte er det bl.a. illustreret, hvordan det værste kan være at tabe sin vibrator og ikke selv kunne samle den op, og hvordan det at have de blødeste hænder, kan være en stor fordel, når man kærtegner damebryster…

sarahglerup.blogspot.dk

Luk menu