“Saga, vol. 7: Krigen om Phang” af Brian K. Vaughan og Fiona Staples

“Saga, vol. 7: Krigen om Phang” af Brian K. Vaughan og Fiona Staples

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Vaughan og Staples’ mega-hit Saga er vedkommende sci-fi, der både overrasker og stiller tilfreds – ikke mindst i den stilsikre danske oversættelse.

Al vedkommende sci-fi handler mere om os og vores samtid end om noget andet, og dens fremskrivninger af teknologisk udvikling, klimaforandringer, politiske og eksistentielle forhold om vores frygt og håb for fremtiden. Saga udforsker et ekstremt hverdagslignende fremtidsscenarie: alt fra krige mellem planeter og uretfærdig ulighed mellem rig og fattig over arbejdsmarkedet og underholdningsbranchen til børnepasning og utroskabsmuligheder er nærmest 1-til-1 lig det, der møder os alle sammen lige uden for vores hoveddør.

Det kræver ingen forudsætninger, ingen større forestillingsevne eller suspension of disbelief at vade direkte ind i dette univers. Serien er vitterligt åben for alle, selv de mere sci-fi- og fantasy-fjendtlige læsere. Saga brillerer fortsat ved både at være rendyrket en tegneserie, helt og holdent et udtryk for denne kunstform og kun den, og dels at henvende sig til så mange, køn, alder og nationalitet upåagtet og langt ud over kernekundegruppens rækker.

152 sider, G. Floy Studio

Luk menu