RIKKE VILLADSEN / BJØRN RASMUSSEN: ”9 PIGER: HESTEN”


RIKKE VILLADSEN / BJØRN RASMUSSEN: ”9 PIGER: HESTEN”


Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Makkerparret Rikke Villadsen og Bjørn Rasmussen har skabt en foruroligende tegneserie om en hjælpeløs pige og en sadistisk herremandssøn. 9 Piger: Hesten er både uhyggelig og uhyggeligt god.

Rikke Villadsen har de seneste år gjort sig bemærket som en af de mest kompromisløse tegneseriekunstnere herhjemme. Hun har allieret sig med den ligeså kompromisløse forfatter og digter Bjørn Rasmussen og sammen har de skabt den urovækkende serie grafiske fortællinger. Hesten er den anden i rækken, der i alt skal blive til ni. Rikke Villadsen og Bjørn Rasmussen spiller det grumme og det nuttede, det uskyldige og det farlige op mod hindanen i en kaotisk og klaustrofobisk historie.

9 Piger: Hesten udspiller sig i et gotisk univers og Rikke Villadsens tegninger er både gnidrede og præcise og det skæbnesvangre lurer hele tiden i Bjørn Rasmussens tekst. Fortællingens forkomne og forarmede pige står i gæld til en magtfuld og ubarmhjertig dreng og hans ondskabsfulde guvernante. Handlingen er sær og uigennemskuelige og det er netop det, der gør Hesten så ubehagelig at den sætter sig næsten fysisk hos læseren.

68 sider, Forlaget Gladiator

_MG_8119

Luk menu