RIAD SATTOUF: ”FREMTIDENS ARABER. EN BARNDOM I MELLEMØSTEN (1978-1984)”

RIAD SATTOUF: ”FREMTIDENS ARABER. EN BARNDOM I MELLEMØSTEN (1978-1984)”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Fremtidens araber er Charlie Hebdo-tegneren Riad Sattoufs barndomskrønike fra Frankrig, Libyen og Syrien. Det er en sprudlende, morsom og spidst satirisk omgang.

Fremtidens araber skildrer Riads tidligste barndom i perioden 1978-1984, hvor han flytter med sin syriske far og franske mor fra Paris til Libyen og siden Syrien, hvor faren har fået arbejde på universitetet i Damaskus. Faren tror helhjertet og idealistisk på den pan-arabiske bevægelse – og på mænd som Oberst Gaddafi, Saddam Hussein og Hafiz al-Assad.

I Syrien møder den lille, lyshårede Riad farens familie og en helt fremmed verden. Formidlet gennem barnets blik giver Fremtidens araber et tankevækkende, rørende og til tyder hylende morsomt indblik i et vanskeligt kulturmøde, hvor kontrasterne er enorme. Alt sammen tegnet i en klar og cartoony stil, der både rammer det alvorlige, realistiske og det komiske og fjollede. Riad Sattoufs bog, der vandt den store pris ved tegneseriemessen i Angoulême i 2015, er en morsom barndomsskildring og en relevant og polemisk tegneserie, der også handler om Europa og den arabiske verden i dag.

160 sider, Cobolt

Oversat af François-Eric Grodin

_MG_8106

Luk menu