”Repulsive attraction” af Patrick Steptoe

Nomineret i kategorien: BEDSTE DANSKE DEBUT

Enden er nær i blændende flot debut om den moderne verdens dårskab.

Katalog over katastrofer er navnet på en af årets bedste danske romaner. Det kunne lige så godt være titlen på Patrick Steptoes skarpt satiritiske og øjensvidende farvelagte Repulsive Attraction.

Gennem en række korte og mellemlange fortællinger uden ord gør Steptoe status over den menneskelige civilisations dårligdomme – fra forurening og dyrplageri til social ulighed og sjæledræbende samfundsforventninger. Pointerne formidles med bitter komik og i en formfuldendt streg.

Steptoe spilder nødigt tid på nuancer: Fortællingerne i Repulsive Attraction slår deres budskaber fast med syvtommersøm. Han bilder sig heller ikke ind, at han har fundet løsningerne på alle de selvskabte problemer, menneskeheden står overfor. Faktisk er det lidt uklart, om han tror på, at løsninger kan findes.

Men hvis fortællingernes kynisme og desillusion skubber dig væk , vil billedsiden trække dig ind igen:  Steptoes debut er tegnet, designet og især farvelagt med et overskud, der markerer ham som en af dansk tegneseries største nye stilister.

80 sider, Baggaardsbaroner

Luk menu