BRANDON GRAHAM M.FL.: ”PROPHET 1: REMISSION”

BRANDON GRAHAM M.FL.: ”PROPHET 1: REMISSION”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Amerikanske Brandon Graham er et af tidens mest lysende tegneserietalenter. Hans streg er lige dele Moebius og graffiti, og som fortæller kombinerer han et uhøjtideligt tonefald med en udsøgt sans for organisk world building.

Science fiction-eposset Prophet er Grahams første favntag med en månedlig hæfteserie, og han tackler de stramme deadlines på sin helt egen måde: Seriens kapitler er alle forfattet og i nogle tilfælde også tegnet af Graham selv, men illustreres ellers af et roterende cast af tegnere, der hver især følger bestemte karakterer i det vildtvoksende persongalleri. Det drejer sig om Simon Roy, Giannis Monogianni og Farel Dalrymple, alle drevne stilistikere med stort tegnemæssigt overskud.

Seriens præmis er enkel. I en fjern fremtid er menneskeimperiet gået til grunde, men har efterladt sig et netværk af klonede krigere, der i bedste Holger Danske-stil venter på et aktiveringssignal fra oven. Da det kommer, vækkes den ene John Prophet efter den anden til live, men hvem er det egentlig, der har trykket på knappen? Og er homo sapiens’ rige værd at genrejse?

Prophet trækker tråde tilbage til 70’ernes banebrydende franske magasin Metal Hurlant (Heavy Metal på engelsk), hvor stilskabende serieskabere som Druillet og netop Moebius begik vidtløftige fremtidssagaer med højt til loftet. Grahams fortælling udvikler sig lige så sprælsk og uforudsigeligt som forbilledernes, men hans fremtidsvision er en anden. John Prophet-klonernes verden er barsk, barok og fascinerende fremmedartede, og det er især den systematiske udforskning af dét univers, der gør Prophet ualmindeligt svær at slippe.

136 sider, Image.

 

Luk menu