PIERRE BAILLY / CÉLINE FRAIPONT: "LILLE KVAST – PÅ SKATTEJAGT"

PIERRE BAILLY / CÉLINE FRAIPONT: "LILLE KVAST – PÅ SKATTEJAGT"

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomsegneserie


Lille Kvast – På skattejagt er en fin, lille og helt ordløs historie til det mindste tegneseriepublikum. Følg med seriens pjuskede hovedperson på et gennemcharmerende eventyr.

Lille Kvast er en rødnæset og ellers kulsort lille … ja, kvast. Han er hovedperson i ægteparret Pierre Bailly og Céline Fraiponts enkle, farverige og grafisk stærke univers. Serien er ordløs og striberne fortælles med sjove fagter og udtryksfulde grimasser, der utroligt effektivt og nuanceret formidler stemninger, følelser og reaktioner. Det er både sjovt og hyggeligt.

Lille Kvast – På skattejagt er historien om Lille Kvast og den rødhårede sørøverpige, der sammen drager ud på en skattejagt, der stille og roligt udvikler sig over siderne. Det emmer af nysgerrighed, kreativitet og leg. Alt sammen udfoldet inden for seriens ret stramme ramme. Der er nemlig stram struktur på siderne med helt ens, kvadratiske ruder og den stringente form giver ro og plads til både historien og læseren.

Selve historien er også enkel og stramt fortalt – det er klassisk hjem-ud-hjem, hvor vi lander på sikker grund og i god behold. Det gør dog ikke Lille Kvast – På skattejagt til et kedeligt bekendtskab. Der er tværtimod masser af energi, humor og fortælleglæde. Lille Kvast er både spænding og hygge og en fantastisk tilføjelse til de yngste tegneserieentusiasters bibliotek.


32 sider, Forlæns

Luk menu