PHILIP YTOURNEL: ”KIERKEGAARD I POLITIKENS BOGTILLÆG, 4. MAJ 2013”

PHILIP YTOURNEL: ”KIERKEGAARD I POLITIKENS BOGTILLÆG, 4. MAJ 2013”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

I anledning af 200 års-dagen for Søren Kierkegaards fødsels fyldte Politikens sprælske tegner Philip Ytournel hele bogtillægget med en 16 sider lang tegneserieintroduktion til den store forfatter-filosofs liv og værk.

I en tid hvor aviserne er presset på økonomien og i stigende grad må prioritere annonceplads var det lidt af en bombe da Philip Ytournel kaprede hele Politikens bogsektion og omdannede den til et regulært tegneserieværk. Normalt slår han sine folder i avisen som bl.a. illustrator og tegner – både humoristisk og samfundskommenterende – men med Søren Kierkegaard-tegneserien sprængte Ytournel rammerne for hvad tegneseriens rolle i avisen er.

Med stor charme og flair giver Philip Ytournel avislæseren en lynguide til Søren Kierkegaard – komplet med alt fra hans kærlighedsliv til hans ironibegreb. I ét spor får vi filosoffens livshistorie, i et andet illustreres hans begreber af en fodboldspiller i identitetskrise. Og midt i det hele flår Kierkegaard-eksperterne Peter Tudvad og Joakim Garff hovederne af hinanden.

Philip Ytournels totaltegneserie er en morsom og informativ tour de force udi overraskende tegneseriekunst, der oven i købet gør læseren klogere på en af eksistentialismens fædre. En særpræget og fænomenal bedrift!

16 sider, Politiken

Luk menu