PETER SNEJBJERG OG JOHN ARCUDI: ”ALMÆGTIG”

PETER SNEJBJERG OG JOHN ARCUDI: ”ALMÆGTIG”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

”Almægtig” er noget så sjældent som en moderne, begavet superheltefortælling med kraftigt dansk islæt.

Superheltegenren er siden midten af 1980’erne blevet vendt og drejet og dekonstrueret et utal af gange, men ”Almægtig” byder alligevel på en frisk, tankevækkende og hjerteskærende fortælling. Den danske serieskaberveteran Peter Snejbjerg formår sammen med den amerikanske forfatter John Arcudi at angribe kappe- og underbuksegenren fra en ny og forfriskende vinkel.

Fortællingen fokuserer på det stærke venskab mellem tre unge mænd – Eric, Hugh og Sam – der lever et sorgløst liv under den californiske sol. I klassisk superheltestil tager fortællingen fart, da noget styrter ned og forårsager en eksplosion i Erics lejlighed. På uforklarlig vis efterlader ulykken ham uskadt, men nu med fantastiske superkræfter: Eric kan flyve, besidder en overmenneskelig styrke og er desuden usårlig. Hans første reaktion er at bruge sine nye kræfter i menneskehedens tjeneste. Men Eric ændrer sig også efter eksplosionen, han isolerer sig og glider umærkeligt over i selvtilstrækkelighed og fremmedgørelse over for de mennesker, han først følte sig udvalgt til at beskytte.

Peter Snejbjerg er med rette kendt for sin rene streg, sin overbevisende brug af skygger og sorte flader, samt sine evner som visuel historiefortæller og hans distinkte stil passer perfekt til denne skæve superheltefortælling. Det er desuden svært ikke at blive begejstret over, hvor meget liv og information, man kan afkode i Snejbjergs imponerende realiserede ansigter og øjne. Han formår at få personerne til at fremstå som levende og følende væsner af kød og blod, hvilket tilfører værket en ekstra empatisk dimension.

”Almægtig” udkom først på amerikansk under titlen ”A God Somewhere”, og er siden udkommet på dansk i Snejbjergs egen oversættelse.

200 sider, G. Floy Studio.

Luk menu